2021 – et år med suksess

Nyhetskavalkade:

2021 – et år med suksess

2021 ble året da vi utviklet og lanserte en nyskapende LMS, samt flere nye leder- og talentprogrammer. Mange virksomheter ønsker å satse på lederutvikling som virker. Noe vi tror er oppskriften for å vinne.

2021 ble det største rekordåret noensinne for FRONT Leadership. Vi er en gaselle-bedrift med doblet omsetning hvert eneste år siden oppstarten. Til tross for coronasmitte og økonomisk krise, er det virkelig mange virksomheter som stiller inn siktet og satser på lederutvikling for videre vekst, suksess og seier.

Ukentlig lederutvikling

For å bli eller forbli de beste lederne, løftes våre deltagere som ledere litt hver uke over tid. Slik utvikler de seg betydelig mer enn hva man kan oppnå på et årlig seminar. Det er nettopp dette som har vært vår suksess-oppskrift, og det er nettopp dette som – fortsatt – er ett av våre viktigste fortrinn. Selve grunnen til at vi opprinnelig valgte navnet Leadership Weekly og at vi nå leverer lederutvikling i 27 land på 4 kontinenter.

Eva Berge Tenorio

«What I found most helpful is that the lessons have been so practical and grounded. It has really helped me learn to be a better leader.»

– Deltager på FRONT lederprogram i 2021

Nyskapende LMS

Som lederutviklingsfirma har også vi siden starten vært i front i vårt fag. Vi er pådrivere i utviklingen både av stadig bedre teknologiske verktøy for lederutvikling og for de beste metodene for effektiv ledertrening. Ledere som deltar i våre utviklingsprogrammer, skal bruke kortest mulig tid på å lære seg mest mulig – og det de lærer skal «sitte» like godt som en ryggmargsrefleks. I året som er gått har vi derfor utviklet og lansert et helt nytt LMS (Learning Management System) som kan stå godt på egne ben i virksomheter som ikke har LMS fra før. Like viktig er det at det kan integreres som et verdifullt tilskudd til alle andre LMS i de virksomheter som har dette fra før. For det er viktig at når folk deltar på program fra FRONT Leadership, så opplever de at de er på plattformen til sin egen arbeidsplass.

Arena for vinnere

FRONT LMS kan sammenlignes med om du deltar på Birkebeineren. Da lønner det seg å ta tiden når du løper, for å se hvordan du ligger an i forhold til målet. Like viktig er det å ha klokka på deg, mens du går selve rennet, slik at du hele tiden kan se hvordan du ligger an underveis. Og skal du vinne, lønner det seg at noen som står ved siden av i sporet og roper slike ting som «bra pusteteknikk, fortsett sånn» eller «høyere stavtak» eller «frem med knærne» eller «opp igjen, dette kan du klare» når du møter motgang. Denne effekten med tilbakemeldinger og måling av atferdsendring har vi nå fått inn i alle våre programmer, slik at vi sikrer en optimal utviklingsprosess for våre deltakere.

Øyvind Tjernæs

«Nå har jeg samtaler med min leder som jeg ikke ville hatt uten dette programmet, og det er nyttig for oss begge to.»

– Deltager på FRONT lederprogram i 2021

Øyvind Tjernæs

Varig endring hos lederne

Learning Management systemet er ideelt for å skape varig endring hos lederne. Det måler atferdsendring hos deltakerne som er det beste målet på læringseffekt. Det er også et smart system for kontinuerlig feedback til deltakerne mens de er i utviklingsløpet slik at atferdsendringen blir befestet og varig. I tillegg er FRONT LMS en arena for å fastsette mål og et fleksibelt bibliotek med tilgang til en stadig større mengde læringsinnhold i form av tekster, filmer, bilder og oppgaver.

Siw Hellesen

«Gjennom deltakelse i programmet har jeg blitt mye tryggere i min rolle som leder.»

– Deltager på FRONT lederprogram i 2021

Mats Kristensen

«Vanskelige samtaler jeg tidligere har utsatt, fordi jeg synes det var ubehagelig, har jeg nå gjennomført, og de fleste har gått mye bedre enn forventet»

– Deltager på FRONT lederprogram i 2021

Robert Marsalis

Markedsundersøkelse

Vi har i året som gått gjennomført vår første uavhengige markedsundersøkelse. Den viser blant annet at FRONT Leadership, er mer kjent enn de fleste andre lederutviklingsfirmaer i Norge. Den ble utført rett etter navneskiftet, så det var ekstra hyggelig, men målet er at vi skal bli den klart mest kjente aktøren for lederutvikling. Markedsundersøkelsen er kanskje den største som er blitt utført om bruken av lederutvikling i Norge, og alle som ønsker det kan få rapporten gratis tilsendt av oss.

Last ned rapporten gratis: Lederutvikling hos norske virksomheter i 2021

Tilbakemeldinger

Kundene våre har bunnsolid tro på vårt konsept. Vi har utarbeidet en 4 ukers syklus som ivaretar en 360-innvolvering av hele miljøet rundt lederen og 70-20-10-modellen: 10 prosent læring fra oss, 20 prosent læring fra hverandre, 70 prosent læring av erfaring. Mange snakker om 70-20-10-modellen, men de klarer ikke å etterleve den, fordi de jobber etter skippertak-metoden og får ikke folk til å jobbe med læring i arbeidshverdagen. De får dem til å jobbe med det når de er på kurs, men ikke når de ikke er på kurs, som er de aller fleste dagene i året. Konseptet til FRONT Leadership sikrer at deltagerne jobber kontinuerlig med egen utvikling og virksomhetenes mål, og vi har metoder som sikrer at atferdsendringene blir varige.

Stine Melfald

«Jeg har blitt mye mer bevisst på hva jeg ønsker å oppnå med tilbakemeldingene jeg gir slik at de i mye større grad trigger utvikling av mine medarbeidere. Jeg ber også oftere om tilbakemeldinger på meg selv fra mine medarbeidere, slik at jeg kan jobbe med egen utvikling»

– Deltager på FRONT lederprogram i 2021

Stine Melfald

Kraftsentrum i Skandinavia

Vi vet at den norske modellen for tillitsbasert lederskap er en effektiv form for lederskap når det er snakk om å lede kunnskapsmedarbeidere og milleniere. Oslo og Norge er i en særstilling når det gjelder lederskap. Som NHO-sjefen sa i sin årstale i 2019: tillit er vårt viktigste konkurransefortrinn. Det gjelder i aller høyeste grad også for 2022. For neste år vil vi derfor ansatte enda flere lederutviklere for å gjøre oss til et enda sterkere kraftsentrum for lederutvikling – i Skandinavia og i verden.

Stian Jensvoll

«I was surprised as to what has turned out to be most important for me from this program: creating buy-in, giving feedback and being a better listener….Things I thought I was already good at, but it turned out I could do better.»

– Deltager på FRONT lederprogram i 2021

Innovasjon

Det som var godt nok i 2021, kommer ikke på langt nær til å være godt nok i 2022. Mer enn noen gang gjelder det å kunne snu seg rundt, ta raske avgjørelser og finne nye løsninger. Markedet er i en drivende utvikling- ikke minst pga. all teknologien som strømmer til. Vi har siden oppstarten satt av 5 prosent av budsjettet til innovasjon og det vil lanseres flere nyheter til neste år. Vi vil også jobbe videre med utvikling av lederstrategier i virksomheter og løfte lederkultur i hele organisasjoner, ikke bare i små grupper.

Best i klassen

Stadig flere internasjonale kunder forbandt ordet Weekly med et ukeblad, og derfor ble det naturlig å skifte navn i 2021. Etter en grundig prosess med 40-50 navn på blokka, falt valget på FRONT Leadership. Våre kunder ønsker å være best i klassen og må derfor ha medarbeidere som er verdensmestre i egen rolle. Medarbeidere som er i front i sitt fag, må også ha ledere som er i front innen ledelse slik at de jobber optimalt. Klarer ikke lederne å dyrke frem det beste i sine medarbeidere, vil resultatene for virksomheten heller ikke bli de beste.

Lederutviklingsprogram

«Kombinasjonen med fokus på konkret adferd og refleksjon rundt lederrollen, gjør at jeg raskt merker fremgang»

– Deltager på FRONT lederprogram i 2021

Nils Tore Meland

«Istedenfor å lede slik jeg alltid har gjort, forsøker jeg nå i større grad å tilpasse min lederstil til mine medarbeidere og de ulike situasjonene vi er oppe i.»

– Deltager på FRONT lederprogram i 2021

Nils Tore Meland

Ledelse som gir vekst

Vi har tredoblet antall kunder, vi har tredoblet antall fast ansatte og vi har økt salget med 250 %. I året som har gått har vi hatt gleden av å ønske velkommen til Borregaard, Norske Skog, Elektroimportøren og 27 andre nye virksomheter. Vi har også hatt gleden av å jobbe videre med Odfjell Drilling, Storebrand, Bilfinger, Postnord, SATS, Amedia, Fürst og 74 andre. Felles for alle våre kunder, er troen på at god ledelse gir vekst og viljen til å satse på sine medarbeidere for å gi dem muligheten til å utnytte sitt fulle potensiale.

Kundehistorier: Les hva vi har gjort for store og små team over hele landet

2021

Fantastisk leder

Det ligger en dypere mening bak det vi driver med. Som gründere av FRONT Leadership, finnes det ikke noe bedre enn å se at stadig flere tusen ansatte får hjelp av en fantastisk leder som legger til rette for at de ansatte kan realisere seg selv på en meningsfylt måte. Forskning viser at med gode ledere skapes det mer verdi, både i virksomheten, for den enkelte ansatte og for samfunnet som helhet.

Fra dypet av våre lederutviklingshjerter, takker vi for alt vi har lært i møte med våre kunder i året som er godt og ønsker både nye og gamle kunder et riktig godt nytt år og velkommen til mer læring og utvikling i 2022.

Hilsen Stian og Mats

«Alle fortjener en fantastisk leder»

FRONT Leaderships visjon

Lederutvikling
Lederutvikling
Markedsrapport 23