Hva synes de egentlig om Take Lead 2023?

Over 300 mennesker tok seg turen til Norges største konferanse om ledelse og lederutvikling. Årets tema var ledelse som konkurransefortrinn. Vi har snakket med 8 personer på Take Lead i Munch-museet i Oslo.

Madelene Stolpe (40). Direktør (SVP) for forretningsutvikling i Altera Infrastructure.

Take Lead var et veldig bra arrangement. Jeg kom der for å få faglig påfyll og inspirasjon. Og det fikk jeg virkelig. Det var et flott opplegg, med god variasjon i innslagene. Jeg likte veldig godt Tom Georg Olsens tilnærming til tillitsbasert ledelse i Miles. Så var det i tillegg umulig å ikke bli inspirert av foredragene til de unge mennene; Fredrik Fornes og Kjetil Krogstad. De oppfordret til å ha det litt mer moro og slå seg mer løs. Vi i Altera har i tillegg arbeidet med FRONT Leadership på lederutvikling, noe som har fungert veldig bra for oss. Å få til bedre ledelse er tross alt en svært viktig oppgave.

Madelen Stolpe på Take Lead 2023

Kristine Storaas (44). Direktør for kompetanse- og ledelsesutvikling i Sopra Steria.

Jeg synes Take Lead har vært inspirerende og lærerikt. Med dyktige foredragsholdere som hadde god energi. Innslagene om tillitsbasert ledelse, med Tom Georg Olsen og det om mangfold og inkludering av Kimiya Sajjadi, likte jeg spesielt godt. Arrangementet har helt klart gitt meg faglig påfyll og inspirasjon.

Kristine Storaas på TAKE LEAD 2023

Les også: TAKE LEAD 2022 tar talentutvikling på alvor

Hans Petter Hundsnes (32). Seniorrådgiver (HR) for Norconsult.

Det har vært veldig fine foredrag – og artige foredrag, med mye variasjon. Foredraget om tillitsbasert ledelse ble en øyeåpner for meg, også fordi Norconsult er en kunnskapsbedrift med mange akademikere. Viktigheten av å ha tillit til sine ansatte, synes jeg var utrolig interessant å høre om fra Tom Georg Olsen i Miles. Tankene mine begynte å spinne rundt den tematikken etterpå. Derfor gleder jeg meg virkelig til å utforske dette videre. Evidensbasert ledelsesutvikling er noe vi jobber med hos oss, og derfor er vi her i dag. Både for å se hva vi gjør riktig, og hva vi kan bli bedre på.

Hans Petter scaled e1680520116423

Christian Valentiner (58). Seniorrådgiver (HR) i Norconsult.

Tjenende lederskap, eller servant leadership, som Robert Greenleaf beskrev for flere tiår siden, er et utrolig interessant tema. I dag ble det tatt opp av foredragsholder Tom Georg Olsen i Miles. Men jeg synes også foredraget til Kimiya Sajjadi i Big Enough Global, var spennende: Hvordan inkludering og mangfold er avhengige av å settes i sammenheng med hverandre. Kombinasjonen av disse to, er det som skaper innovasjon, fleksibilitet og smidighet. Mangfold, som en enhet målt i tall alene, er ikke nok. Det er selve arbeidet med inkludering som gir verdi til mangfoldet. Jeg har sansen for ferdighetstrening og erfaringsbasert ledelsesutvikling som prinsipp. For det er ikke nok med teori. Vi må få jord under neglene og jobbe praktisk i tillegg.

Christian Valentiner på TAKE LEAD 2023

Hvordan bli en grønnere og mer inkluderende leder?

Hege Solskinnsbakk (47). HR-sjef i Avinor.

Take Lead i år har vært veldig bra og engasjerende, og jeg kom hit for faglig påfyll – og for å få inspirasjon. Det har vært spennende. Jeg likte også Take Lead i fjor, og synes arrangementet nå i mars var en fin videreføring. Spredningen på innslagene har vært veldig god, både de om ledelse og lederskap generelt – men også foredragene om å gå ut av komfortsonen: Å tørre å være litt leken. Jeg hadde sansen for temaene som handlet om å øke bevisstheten om å jobbe strategisk med mangfold i en bedrift. Det å tenke på hvordan man faktisk jobber med det, og hvorfor man trenger og ønsker mangfold. Personlig har jeg veldig sansen for metoden til FRONT, fordi det er forsknings- og evidensbasert utvikling av ledere. De jobber ikke med på ledertrening som kun «føles» rett.

Hege Solskinnsbakk på Take Lead 2023

Pia Wikström- Johansen (48). Fagansvarlig for lederutvikling i Gjensidige.

Take Lead er spennende, fordi det er et litt annerledes konsept. Med en annen miks av innslag enn det man vanligvis får på slike konferanser eller events. Rett og slett det at Front Leadership har tatt inn andre profiler, og laget en litt annen vri på foredrag om ledelse og lederutvikling. Slik som barnehageleder Kjetil Krogstad som bruker TikTok. Jeg likte veldig godt det første foredraget til Tom Georg Olsen i IT-selskapet Miles, og var en favoritt. Det synes jeg var veldig inspirerende å høre på. Tom Georg valgte noen andre perspektiver, og på en morsom måte fikk han frem noen andre dimensjoner om ledelse og rekruttering. Derfor fikk jeg noen tankevekkere i løpet av foredraget hans.

Pia scaled e1680521378719

Aslak Fjeld Skorpen (29). Salgskonsulent for Solibo.

Take Lead er veldig bra, og har virkelig levd opp til forventningene mine. Jeg var her i fjor også, og kjenner et par av lederutviklerne som jobber i FRONT, fra Forsvaret. Det er en lederspire i meg som gjorde at jeg dro på lederskaps-konferanse, for jeg ønsker å jobbe med ledelse selv. Det jeg likte best var budskapet til foredragsholder Kjetil Krogstad, om ledelse utenfor boksen. Om å gå ut av komfortsonen. Fra min tid i Forsvaret, vet jeg at det faktisk er da man vokser og utvikler seg mest. Tom Georg Olsen fra IT-selskapet Miles hadde et viktig budskap, som jeg har hørt tidligere i et podcast-intervju med ham. Det med å bruke mange nok referanser når du skal ansette. Miles kontakter alltid 10 referanser. Fordi du skal finne en person med «karakter», ikke bare «karakterer».

Aslak Skorpen på Take Lead 2023

Stian Østrem (47). Driftsdirektør (SVP) hos Cflow Fish Handling.

De største øyeåpnerne for meg var det brede aldersspennet i innslagene. Deretter, kanskje særskilt, innslagene fra det jeg vil kalle noen av de «yngste» foredragsholderne her: Som Fredrik Fornes om å bruke LinkedIn på riktig måte, og barnehagelederen Kjetil Krogstad som danser på TikTok. Akkurat det siste er helt utenfor min komfortsone, men det var utrolig spennende å høre om den reisen han har gjort, og de opplevelsene han har hatt. Så var det også veldig interessant med foredraget til Tom Georg Olsen fra Miles. Likevel er tematikken der mer kjent, og med poenger jeg hadde hørt før. God ledelse er virkelig et konkurransefortrinn, og jeg har sansen for det FRONT Leadership driver på med. Virkelig god ledelse er nok viktigere enn noen gang, nå som konkurransen er såpass tøff. Har man ikke gode ledere, så finner folk seg en annen arbeidsplass.

Stian scaled e1680521796342

New call-to-action

Markedsrapport 23