Som Chief Information Security Officer i Kongsberg Digital har Elisabeth Høiland ansvar for sikkerhet i bedriften. Nå har hun gjennom Front Leadership sitt program «Ny i rollen» fått viktige verktøy å støtte seg på i hverdagen.

Ny i rollen

Med en bakgrunn innen økonomi og IT, samt lang erfaring fra blant andre Hydro var Høiland ingen uerfaren leder da hun tiltro sin nåværende stilling. Likevel så hun det som en mulighet da det kom spørsmål om å delta på Front Leadership sitt program «Ny i rollen». I en utfordrende rolle som skal håndtere hele organisasjonen så hun muligheten dette ga for å friske opp kunnskap og forbedre egne lederegenskaper. 

Ny i rollen

Elisabeth Høiland

Chief Information Security Officer i

Kongsberg Digital

– Rollen jeg sitter i nå krever at man får hele organisasjonen med seg i arbeidet fordi sikkerhet må være gjennomgående i det vi foretar oss. Min jobb er å få ønsket budskap ut i de ulike linjene og få det forstått. Gjennom «Ny i rollen» har jeg fått noen nye verktøy som jeg nå bruker aktivt for å få til dette i hverdagen, sier Høiland.

Særlig trekker hun frem situasjonsanalyse og arbeid med kartlegging av hva som skaper suksess og hva som hindrer det som nyttige punkter i kurset. Fokus på planlegging for de neste 90 dagene og utarbeidelse av en plan som leder organisasjonen fremover og gir en tydelig retning trekker hun også frem. Deltagerne på programmet fikk en praktisk tilnærming gjennom oppgaveløsing i grupper og arbeid mellom de digitale samlingene.

 

Egeninnsats avgjør utbyttet

Ledig tid i kalenderen til å legge ned jobben som kreves mellom møtene er en viktig faktor for å lykkes, dette gjelder også lederutvikling. Høiland mener dette var avgjørende for utbyttet hun fikk av programmet. Nettopp derfor er også tid hennes heteste tips til kommende deltakere.

 

– Jeg hadde bestemt meg i forkant for at denne gangen skulle jeg virkelig ta meg tid til å gjennomføre på en ordentlig måte. Ved lignende opplegg tidligere har jeg som regel ikke hatt mulighet til det. Men dersom både du personlig og organisasjonen prioriterer tiden som kreves får begge parter en klar gevinst ved å delta i denne type lederutvikling. Ikke bare bidrar det til å øke bevisstheten rundt egen lederrolle og hvordan ulike oppgaver kan løses, men jeg tror nok at resultatene har kommet raskere enn de ville gjort ellers. Mitt økte fokus gjenspeiles i resten av organisasjonen også, forteller Høiland.

 

Nyttig og lærerikt for de som er ny i rollen

Programmet byr på samspill mellom ledere fra ulike bedrifter og bransjer som alle er nye i sine roller. Dette gir mulighet for å lære av andres erfaringer og perspektiver som kan anvendes i arbeidet med egen organisasjon. Lederne som deltok på denne gruppen befant seg på ulike nivåer i sin bedrift.

 

– Det er alltid noe å lære av andre uansett hvor i en organisasjon og i hvilken rolle de befinner seg, derfor er det alltid interessant med denne typen grupper. For min del var det et nyttig kurs med viktig innhold, veldig lærerikt, avslutter Høiland.

Les mer om onboardingprogrammet Ny i rollen

La deg inspirere, last ned HR-intervjuet her!