Vinneroppskrift på lederutvikling

 

Det er med stolthet vi i FRONT Leadership mottar Konsulentprisen 2023 for «Årets oppdrag». I godt selskap med andre spennende bidrag stakk FRONT sitt samarbeid med Storebrand av med seieren foran InFuture for ISS og KPMG for DNB.

Vi kan nå med sikkerhet si at vår tilnærming er unik i lederutviklingsøyemed. Reisen vi har gjort sammen med våre kunder siden oppstart i 2016 har gitt oss økt innsikt i hvordan lede engasjerende og praktiske utviklingsløp med forsterkning fra teknologi. Dette for å fremme læring i arbeidslivet i dag – og i årene som kommer. Vi har lært mye om hvilke metoder som gir optimal lederutvikling og hvordan de ulike metodene kan forsterke hverandre.

Vår tilnærming til lederutvikling er forankret i forskning og basert på praksis kjent fra transformasjonsledelse. Nettopp dette gir oss en mulighet til å måle adferdsendring og fremgang gjennom det anerkjente måleverktøyet MLQ360. En måling før lederutviklingsprogrammet, og en måling etter, dokumenterer atferdsendringen og sammenhengen med organisatoriske resultater. Med svært gode resultater fra evalueringen, kan vi med stor grad av sikkerhet si at lederutviklingsprogrammet ikke bare gir adferdsendring for lederen, men også sørger for økt lønnsomhet hos våre oppdragsgivere. En slik effekt er nokså enestående i lederutviklingsbransjen. Bransjen blir typisk kun evaluert gjennom deltakernes tilfredshet og/eller økt kunnskap som følge av lederutvikling.

Vinneroppskriften – kompleks oppgave løst med enkle prinsipper for lederutvikling

Å utvikle ledere er en kompleks oppgave. Vi tilbyr et forskningsbasert og gjennomtestet lederutviklingsprogram som nærmest garanterer for signifikant fremgang i praktisk lederskap som legges merke til av miljøet rundt lederen. For å oppnå varig atferdsendring i lederrollen, har vi erfart at følgende prinsipper er fundamentale. Dette er vår «vinneroppskrift»:

  1. Sikre topplederforankring før oppstart.
  2. Sette spesifikke mål og sikre at disse bli oppdatert og justert regelmessig.
  3. Starte med de lavt hengende fruktene med lav investering og høy belønning.
  4. Fjerne det som er til hinder for effektiv anvendelse.
  5. Bruke en rekke påvirknings- og læringsmetoder med fokus på praksis.
  6. Jobbe strukturert over tid – bygge stein på stein til du får en katedral.
  7. Følge opp, gi tilbakemelding på fremgang og feire suksesser fortløpende.

Vinneroppskriften vår er langt ifra hemmelig, dog er den krydret med engasjerte og dyktige lederutviklere. Deltagere som tar oppgaven på alvor og tilfører det lille ekstra. Faglig forankring er en selvfølge, og teknologiske virkemidler er en av ingrediensene vi bruker for å optimalisere læring og integrere utviklingsprosessen i lederens hverdag på en nyttig og effektiv måte.

Vinneroppskriften utvikler seg stadig. Lederutviklingsprogrammet til FRONT Leadership er nå gjennomført i mer enn fem år hos en lang rekke virksomheter i mange ulike bransjer. Flere tusen ledere har vært gjennom programmet, og deres utvikling og tilbakemelding har bidratt til vår egen refleksjon, læring og ikke minst videreutvikling.

Vi gleder oss over denne prisen. Det er en ekstraordinær tillitserklæring, og tillit er helt uvurderlig i vår bransje. Vi lover å være tilliten verdig, og å fortsette å videreutvikle vinneroppskriften fordi ALLE fortjener en fantastisk leder!

 

Mats kristensen lurer på om du trenger råd om lederutvikling? Book gratis rådgivning

 
Markedsrapport 23