I front gjennom 2022

FRONT Leadership har hatt et innholdsrikt 2022 og gjort fremskritt vi bare kunne drømme om for noen år siden. Vi har lagt flere milepæler bak oss det siste året, som vi både er stolte av og glade for, samtidig som at det gir oss fart og moment inn i neste år. Med målsetning om å alltid være i front, kan vi se på hva vi har oppnådd med ulike perspektiver, leveransekvalitet, tjenesteutvikling og målbar effekt er viktige stikkord i tiden for FRONT Leadership.

Av Mats Kristensen

Ambisjonen om å være i front på alle fronter

Vi har høye ambisjoner og ønsker å være toneangivende i utviklingen av fantastiske ledere. For første gang arrangerte FRONT Leadership derfor TAKE LEAD, Norges største konferanse for ledelse og lederutvikling, med stor suksess. TAKE LEAD samlet konsernledelse, de som er ansvarlig for lederutviklingen i virksomhetene, fagfolk og andre sentrale personer i norsk samfunnsliv og tilbakemeldingene var gode.

Henrik Lervold, Managing Director i Dentsu Consulting, beskrev sin deltagelse på denne måten, «En slik konferanse er viktig, fordi det setter søkelys på hvordan selskapene og Norge kan gå inn i fremtiden – lønnsomt og bærekraftig. For en tid med økende kompleksitet, endringsfart og usikkerhet er ledelse viktigere enn noen gang».

Derfor gjentar vi suksessen og arrangerer TAKE LEAD også i 2023. Konferansen går av stabelen 16. mars og har som målsetning å bidra til at norske virksomheter sikrer god ledelse som ett av sine viktigste strategiske konkurransefortrinn. På konferansen vil årets markedsundersøkelse bli lansert, og vi har allerede bekreftet en rekke kompetente og engasjerende folk på scenen.

Les mer og meld deg på TAKE LEAD 2023 her!


Lederutvikling i våre hjerter

Som en del av vårt samfunnsansvar ønsker vi nå velkommen bistandsorganisasjoner kostnadsfritt til vårt lederutviklingsnettverk LUN. Flyktninghjelpen, Røde Kors og Redd Barna er allerede blitt medlemmer, og vi ser frem til å hjelpe bistandsorganisasjoner med å hjelpe andre ved å dele kunnskap og kompetanse om lederutvikling gjennom nettverket. Vi må alle ta ansvar for å gjøre verden til et bedre sted og vår måte, er å bidra med det vi kan best.

Men en invitasjon til nettverket er ikke nok tenkte vi. Kanskje det er noe mer vi kan gjøre. Ideen om «En lederreise», et kostnadsfritt lederutviklingsprogram for humanitære organisasjoner, ble født. Dette er et samarbeid mellom våre kunder og FRONT Leadership – for hver klasse en kunde kjøper så gir vi en plass til dette programmet. 20. oktober 2022 startet 12 ledere opp på lederutviklingsprogrammet «En lederreise» her hos oss i Barcode.

Disse deltagerne går nå opp sporet på vegne av en lang rekke ledere fra humanitære organisasjoner som vil kunne ta dette lederprogrammet i fremtiden. Siktemålet for 2023 er at vi skal kunne tilby 120 plasser, og sammen bidrar vi til å gjøre verden til et bedre sted.

Les mer om En lederreise her

Først med teknologi som forbedrer lederutvikling

Vi vil selvsagt videreføre et av våre viktigste kjennetegn: stadig innføre ny teknologi for å effektivisere læringsutbyttet og fortsette å utvikle samarbeidet med eksperter på digital læring. Derfor er vi også nysgjerrige på hvordan gamification og virtual reality (VR) vil kunne forsterke utviklingsprosesser i fremover. Noe som blir spennende for 2023 er hvordan vi tar i bruk morgendagens teknologi i lederutvikling på for eksempel dilemmatrening eller konflikthåndtering. Ikke for teknologiens skyld, men for forbedringen og læringsutbyttets skyld.

Flere ansatte og nye kontorer i Barcode

Å være i front innebærer å tenke nyskapning og innovasjon i alle deler av virksomheten vår – også internt. Vi vokser raskt også i størrelse med flere nye stjernespillere med på laget i 2022, hvor vi har økt fra 7 til 12 faste ansatte – som kommer i tillegg til en rekke svært dyktige innleide konsulenter.

Det er helt nødvendig at vi tar vår egen medisin og kan sette oss inn i hvordan våre kunder har det. Alle våre nyansatte går derfor igjennom lederutviklingsprogrammet «Ny rollen» for å sikre at vedkommende er best mulig rustet til å møte sin nye hverdag. I tillegg har vi utviklet en kvalitetshåndbok internt som setter beste praksis og regulerer hvordan vi skal levere lederutvikling. Dette kommer alle kunder til gode, slik at erfaringer vi gjør hos én kan dras nytte av hos alle.

Flere spillere innebærer at vi trenger mer plass på banen, og flere posisjoner å spille på. Vi er en sammensatt gjeng som trives godt sammen så et av høydepunktene i 2022 var da vi endelig fikk flytte ut fra hjemmekontor til våre nye kontorer i Barcode da pandemien endelig tok slutt.

Reisen gikk hit da det er et naturlig samlingspunkt i Oslo – det yrer av liv og er i umiddelbar nærhet til offentlig transport som gjør det enklere å ta bærekraftige valg. Vi tror også at når vi har mål om å være i front, må vi være der hvor andre i front befinner seg. Kontorene våre er nå bedre tilrettelagt for å møte kundenes behov, da vi kan ha møter og til og med arrangere lederutviklingskurs og konferanser i egne lokaler.

FRONT Leadership Barcode

Både gamle og nye kunder har nytt godt av lederutvikling i 2022

Nytt av året er at vi har vunnet våre første offentlige anbud fra blant annet NAV, mens vi har 130 private virksomheter på kundelista. Dette gleder vi oss veldig til å komme i gang med!

De siste årene har vi levert lederutvikling til mange sektorer noe som har bidratt til å gi oss svært nyttige erfaringer. Det at både offentlige instanser og store internasjonale konsern velger lederutvikling fra FRONT Leadership er et signal på at vi gjør noe riktig.

Fordelene med vår tilnærming til ledertrening viser seg å være verdifull i alle sektorer. Det være seg bank og forsikring, bygg og anlegg, konsulent og rådgivning, helse og farmasi, olje og energi, industri og produksjon, IT og kommunikasjon, fiske og havbruk og ikke minst transport og logistikk. Selskapene har virkelig fått erfare fordelene med vår praktiske og virkelighetsnære metode.

Og for dem som har ansatte spredt over hele verden, lik som Altera, Yinson og Odfjell Drilling, er digital ledertrening det eneste effektive alternativet. Dette fikk blant annet en ny kunde Volue erfare i år. Med ledere distribuert på ti forskjellige land og enda flere ulike kontorer, hadde Volue et ønske om å få en felles standard for ledelse i selskapet. At samtlige ledere nå er i gang med lederutvikling i regi av FRONT Leadership har skapt synlige resultater, både for den enkelte leder og for selskapet i sin helhet. 

Les mer om lederutvikling i Volue

Raskest voksende i bransjen

Noe vi er veldig stolte av, både med tanke på hva vi bygger og hva vi utretter for andre, er at vi i år som i fjor er blitt kåret til en Gaselle-bedrift. Det er gøy å kunne si at FRONT Leadership har doblet omsetningen i år igjen. Med dette er FRONT Leadership det raskest voksende selskapet i bransjen.

Vi har fått en lang rekke nye og spennende kunder, samtidig som at vi har beholdt de vi hadde fra før. At 70% av våre kunder kommer tilbake og mange kunder er på runde to, tre eller fire av lederutviklingsprogrammet, gir oss ekstra motivasjon til å fortsette å levere og fornye oss.

Vi mener at alle fortjener en fantastisk leder og derfor jobber vi mot dette hver dag. Når det akkurat nå er 1380 ledere som er i prosess, betyr det at ringvirkningene blir større og at det er enda flere som kan kunne skryte av å ha en fantastisk leder i året som kommer.

Mange kunder har vært med oss i en årrekke, og vi syns det for eksempel er spennende å se hvordan vi kan levere enda bedre når Storebrand starter lederutvikling i regi av FRONT Leadership på sjette året. Suksessen skyldes stadig forbedring og videreutvikling av tjenesten, at kunder er fornøyd, kommer tilbake og anbefaler oss til andre – så enkelt og så vanskelig.

Vi jobber beinhardt for dette hver dag, og vi er overbevist om at vi også må utfordre oss selv kontinuerlig fremover, for å forbedre og fornye. Det som var bra nok i år, er ikke bra nok neste år. De som skal være i front må være modige og vise vei for andre.

Vi takker alle nye og gamle kunder, samarbeidspartnere og FRONT venner for et inspirerende lederutviklingsår! Vi gleder oss allerede til å ta fatt på 2023.

TAKE LEAD 2024

Markedsrapport 23